Organisationsverksamhet 2021 =>

09.08.2021 kl. 12:37
Brandkårerna i framtiden

Organisationsverksamheten inom brandkårerna

Arbetsfältet för brandkårerna har förändrats och förändras kontinuerligt. Nu är det dags att fundera på hur verksamheten kunde se ut i framtiden. Skall vi fortsätta med det inkörda systemet med separata avdelningar för t.ex. ungdomar och damer eller skall vi se verksamheten som en helhet i framtiden? Förbundet söker nu personer som vill vara med och skapa ett nytt ”organisationsfält”.

Om DU har ett intresse av att utveckla den brandkårsverksamhet som inte kommer med blåljus, så är du välkommen med! Det finns en hel hög av brandkårister som inte springer tillräckligt fort eller klarar av att köra en stor bil, men som har mycket annat att ge!

  • har du funderat på hur det kännas att få öva på förstahands­släckning, eller att
  • öva på första hjälp utan att behöva göra det på brandstationsgolvet
  • är du intres­serad av hemmets säkerhet
  • kanske larmförplägnaden är det som värmer ditt hjärta
  • är det du som i framtiden kommer att sköta brandkårens PR
  • har du idéer hur verksamheten mera kan stöda larmverksamheten

Nu har du din chans att se på brandkårsverksamheten ur ett nytt perspektiv! Vi söker ett gäng ivriga som vill se en ny verksamhet växa fram där säkerhet, information och stöd är nyckelorden.

Förbundets styrelse har tagit ett beslut att tillsätta en arbetsgrupp och planerna är att ta fram idéer och tankar kring ett nytt koncept. Målet är att kunna erbjuda alla kårer ett koncept med idéer till övningar eller träffar som riktar sig till alla inom brandkårsverksamheten.

Om du vill vara med och jobba kring det här, klicka på länken och fyll i dina uppgifter! Vi hör av oss! Skicka dina uppgifter inom augusti månad.

Länk till formuläret

PS. Även de som springer fort och kör stora fordon får vara med ;)

Förbundskansliet