Fyra böcker Guide för rökdykning

Guide för rökdykning

12.05.2021 kl. 12:04
Räddningsinstitutets nya guide för rökdykning har publicerats

 

Rökdykningstekniken har utvecklats mot att bli allt mera pragmatisk, effektiv och säker. Den nya guiden för rökdykning ger grundläggande kunskaper för detta krävande arbete.

Räddnininginstitutet publicerade sin Guide för rökdykning i A-serien första gången 2008. nu 13 år senare publiceras den andra, förnyade upplagan som ersätter den gamla guiden. Den nya guiden är helt förnyad och med ett helt nytt utseende för A-seriens publikationer.

Guiden innehåller viktiga ämnen, frågor och tilläggsuppgifter i olika faktarutor som skiljer sig tydligt från brödtexten. Dessutom innehåller publikationen länkar till 36 helt nya utbildningsvideor om rökdykning.

Fram till nu har utbildningen i rökdykning i huvudsak baserat sig på rökdykning i blindo. Nu har man lagt till rökdykning med värmekamera samt direkt rökdykning enligt bilden nedan.

 

Den finska guiden Savusukellusopas kan laddas ned från Räddningsinstitutets hemsida i PDF-format och en tryckt bok kan köpas senare från Räddningsinstitutets webb-butik.

En svensk version av guiden kommer att publiceras i juni.

 

Anders Ehrnsten